Miért IMÁK?

Egy dolog egyszerűen csak olvasni a Bibliából, amikor azonban tudatosan lelassítunk és időt szánunk az elmélkedésre, és engedjük, hogy az olvasottak foglalkoztassanak, akkor az Ige kezd kézzel foghatóvá válni.
Az IMÁK-módszer pontosan abban segít, hogy mélyebbre ássunk és többet értsünk meg, mint amennyit akkor látnánk, ha csak átfutnánk az igeverseket. Hadd bátorítsalak arra, hogy szánj időt a napi igeversek IMÁK-feldolgozására, és lásd meg, mennyivel többet kaphatsz a napi csendességed során… meg fogsz lepődni.

Mit jelent az IMÁK?

I, mint igevers
Másold le a kijelölt igerészt.
Csodálkozva tapasztalhatod, hogy Isten mennyi mindent képes kijelenteni pusztán azáltal, hogy lassítasz és időt szánsz arra, hogy kézzel leírd, amit olvasol.

M, mint megfigyelés
Mit veszel észre az elolvasott igeversekben? Kihez beszél az író? Vannak-e olyan szavak, amelyek ismétlődnek? Melyek azok a szavak, amelyekre felfigyeltél?

Á, mint átültetés
Ez az a lépés, amikor az Ige személyessé válik. Mi az Ige mai üzenete számodra? Hogyan alkalmazhatnád az olvasottakat személyes életedre? Min kellene változtatnod? Mi az, ami beavatkozást igényel?

K, mint köszönet vagy kérés
Amikor imádkozol és Istenhez beszélsz, használd fel azokat a szavakat, amelyeket Ő mondott. Ha kijelentett valamit az igetanulmányozás során, foglald imádságba. Az IMÁK-módszerrel olyan hosszan tanulmányozhatod Isten igéjét, amilyen hosszan szeretnéd: akár 10-15 perc is elég rá, de lehet több is.

Hogyan alkalmazom az IMÁK-módszert?

Íme egy személyes példa:

Kolossé 1:5-8

I – „Ez a hit és szeretet pedig abból a reménységetekből fakad, amely a Mennyben elkészítve vár reátok, s amelyről akkor hallottatok először, amikor az igazság üzenetét, az örömhírt megismertétek. Az örömhír hozzátok is eljutott, akárcsak a többi nemzethez, szerte a világon. Igen, az örömhír egyre jobban terjed, és mindenhol jó gyümölcsöket terem. Nálatok is így van ez, amióta csak hallottátok, és igazán megismertétek Isten kegyelmét. Az örömhírt Epafrásztól, szeretett szolgatársunktól hallottátok először, aki hűségesen szolgálja Krisztust a ti érdeketekben. Tőle hallottuk, milyen erős isteni szeretet él bennetek a Szent Szellem által.”

O – (Én személy szerint gyakran nem írok egész mondatokat, csak felsorolom címszavakban, mit figyelek meg első pillantásra az igeversekben)

  •     ha a hitet és a szeretetet összekapcsoljuk, reményt kapunk;
  •     nem szabad elfelejtenünk, hogy a reménységünk a mennyben van… még nem értük el;
  •     az evangélium az igazság;
  •     az evangélium folyamatosan gyümölcsöt terem és növekszik, az első naptól az utolsóig;
  •     csak egy ember kell ahhoz, hogy egy egész közösséget megváltoztasson… Epafrász.

Á – Az egyik dolog, ami nagyon is szembeszökő ma számomra, hogy Isten hogyan használt fel egyetlen embert, Epafrászt, hogy megváltoztasson egy egész várost. Ez emlékeztetett arra, hogy egyszerűen az az elhívásunk, hogy beszéljünk másoknak Krisztusról… az pedig Isten feladata, hogy az evangélium terjedését biztosítsa, és hogy a misszió növekedjen és gyümölcsöt teremjen. Úgy éreztem, hogy a mai igeversek szinte közvetlenül az SZNI-ről szóltak. Az örömhír hozzátok is eljutott, akárcsak a többi nemzethez, szerte a világon. Igen, az örömhír egyre jobban terjed, és mindenhol jó gyümölcsöket terem. Nálatok is így van ez, amióta csak hallottátok, és igazán megismertétek Isten kegyelmét.Ugye milyen jó, amikor Isten Igéje megelevenedik, és közvetlenül hozzánk szól?! Ma azért imádkozok, hogy minden olyan nő, aki részt vesz ebben a tanulmányban, megértse Isten kegyelmét és szomjazza az Ő szavát.

P – Drága Uram, kérlek, segíts, hogy Epafrász legyek, és másoknak is beszéljek Rólad, majd a végeredményt a te szerető kezedbe tegyem. Kérlek, segíts, hogy megértsem és alkalmazzam a ma olvasottakat az életemben, és ezáltal minden egyes nap egyre inkább olyan legyek, mint Te. Segíts, hogy olyan életet éljek, amely a hit és a szeretet „gyümölcsét” termi. Segíts, hogy a mennyben reménykedjek, ne a földi dolgokban. Segíts, hogy ne feledjem, hogy a legjobb még csak most jön!

Az IMÁK-módszer legfontosabb összetevője a TE közösséged Isten Igéjével és az Ő Igéjének az TE életedre való ALKALMAZÁSA.

IMÁK-módszer anyagok

Minden Szeresd Nagyon Istent tanulmány és kiadvány az IMÁK-módszerre épül. Tanulmányi anyagaink arra ösztönöznek, hogy kerülj közelebbi és mélyebb kapcsolatba Isten csodálatos Igéjével.

A megvásárolt kiadványokból származó bevétel 100%-át a
szolgálatba
forgatjuk vissza, mely a világ minden táján lehetővé teszi, hogy nők a saját anyanyelvükön tanulmányozzák a Bibliát. Eddig több mint 40 nyelvre fordítjuk a kiadványokat, és reméljük, hogy ez a szám növekedni fog.

Vásárlásoddal szolgálatunk növekedését segíted!