Öröm és örvendezés

Kelli Trontel

„Azután a papok sok áldozatot mutattak be Istennek. Mindenki nagyon boldog volt, mert Isten megörvendeztette a népet. Még az asszonyok és gyermekek is részt vettek a nagy örvendezésben. Messze földre elhallatszott Jeruzsálem öröme.”Nehémiás 12:43

Krisztusban nem csak a király lányaivá válunk, de örökösei vagyunk annak az örömnek, amely minden körülményt felülmúl. A Nehémiás 8:10 emlékeztet bennünket, hogy az Úr öröme a mi erőnk.

Jóllehet a gyász és a veszteség az elmúlt tíz év folyamán állandó társam volt, magabiztosan mondhatom, hogy az életemet az öröm jellemezte. Öröm, melynek szabad szemmel semmi értelme. Öröm, amelyet mások még meg is kérdőjeleztek, hogy vajon valódi-e vagy sem. Öröm, amelyről még az ellenség is megpróbált meggyőzni, hogy egy „félig tele pohár” személyiségjegy az Isten által adott igazi és tartós örömmel szemben.

Mindnyájan meg fogjuk tapasztalni egy ponton a nehézség, csalódás, árulás és veszteség időszakait az életünkben. A fájdalom garantált. A Biblia azt mondja nekünk, hogy az eső hullik a gonoszokra és a jókra is egyaránt (Máté 5:45). Míg nem mindig választhatjuk meg, mit veszítünk el, eldönthetjük most, hogyan fogunk reagálni, ha az a nap elérkezik.

Olyan sok fájdalom és nehézség volt Nehémiás egész könyvén keresztül, de ahogyan a végéhez érünk, különösen a Nehémiás 12:43-ban, az öröm szót többször is látjuk. Köszönjük neked Uram! Ez a vers olyan bátorító a számomra és egy nagyszerű emlékeztető, hogy folytassam az imádkozást az életünkben azokért, akik szenvednek.

Ahogyan átmész a fájdalmon, a körülötted lévők figyelme rajtad van. Ahogyan a pásztorom nemcsak tanította, hanem ő maga is átélte, „a fájdalom egy mikrofon.” Igaz az, hogy az emberek általában elcsendesednek azok körül, akik fájdalmat élnek át. Sokan nem tudják mit mondjanak, és a csend néha fájdalmasan hangossá tud válni. Ezekben a pillanatokban kérhetünk az Úrtól örömöt. Ahelyett, hogy azt kívánnád, hogy tűnjenek el a problémák, kérd Őt, hogy erősítsen meg, hogy véghezvihesd az Ő szuverén tervét az életedre. Nincs olyan körülmény az életünkben, ami ismeretlen lenne a számára.

Úgy hiszem, hogy a dicsőítés és a hála egyformán hatékony fegyverünk, ezeket közel kell tartanunk a szívünkhöz.

Elkötelezni magad az örömre és hálára a csalódás dacára meg fogja változtatni az életedet. A körülményeid lehet, hogy változnak, lehet, hogy nem, de a szíved és a perspektívád igen.

Válóperem ideje alatt a közös házunkban éltem, és nem tudtam továbblépni és kiköltözni, amíg a ház el nem lett adva. Nem voltak pénzügyi forrásaim, hogy megtegyem azokat a változásokat, amelyekre kétségbeesetten vágytam abban az időszakban. Még csak nem is sejtettem, hogy abban a házban fogok maradni egy egész évig, miután a válás véglegesítve lett. Egy örökkévalóságnak tűnt. Az, hogy abban a házban kellett élni, ahol egyszer egy család voltunk és most már nem vagyunk, nehéz volt. Ugyanannál a vacsoraasztalnál ettünk és én ugyanabban az ágyban aludtam – de az élet drasztikusan más volt. Nem tudtam irányítani a körülményeimet, de felelősséget vállalhattam a látásmódomért és a szívem állapotáért.

Minden egyes éjszaka hallották a gyermekeim, ahogy imádkozom, „Uram, köszönjük a tetőt a fejünk felett. Tudom, hogy te tartogatsz valamit a számunkra és mi nagy várakozással tekintünk erre. Köszönjük, hogy gondot viselsz ránk.” A gyermekeim végül hasonló imákat imádkoztak hangosan, és ezt csináltuk együtt az év minden egyes napján.

És ahogy Isten tipikusan dolgozik, egyszer csak kaptam egy e-mailt az ingatlanközvetítőmtől, hogy a ház kapott egy teljes árú ajánlatot. Azonnal felmentem a netre, és az az otthon, amiben ma élünk, az volt az első otthon, ami a keresésem során felbukkant. Éppen most került fel a listára, miután a megelőző kilenc hónap alatt felépült.

Várakozásunk közben Isten épített.

Mondanunk sem kell, örvendeztünk!!!

És még mindig örvendezünk!

Hangos a dicsőítésünk és a történetünket újra és újra elmeséljük – és megtiszteltetés, hogy megoszthatjuk ezt ma veletek is.

Az akkor hétéves kisfiam megalkotta nekem a kifejezést, amit hashtagként használok az interneten: #IstenÉpítettNekünkEgyHázat (#GodBuiltUsAHouse)

Szeretném, ha a történetünk – Isten hűségének és jóságának története – hallható lenne.

Nem kell megvárnunk amíg az élet jó lesz ahhoz, hogy örüljünk.

Imádkozz örömért. És örvendezz, hogy mindenki hallja.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/joy-and-rejoicing/
Fordította: Müller Kornélia
Kép: Vasadi Dubován Judith

VállaKelli Trontellkozóként, fényképészként, íróként, dicsőítésvezetőként és két gyermek egyedülálló édesanyjaként Kelli Trontel bebizonyította, hogy habár az életben gyakran gyász gyászt követ, a nehéz napok nem terítik le. Szenvedélye, hogy megossza másokkal, mennyire hűséges Isten akkor, amikor az élet vagy mások nem azok, hogy a dicsőítés lehet fegyver a kezünkben, és hogy Isten valóban segít megvívni a csatáinkat. Kellit megtaláljátok az Instagramon.

 

 

kapcsolódó bibliatanulmányozás

Értesülni szeretnék a legújabb bejegyzésekről

legfrissebb