Minden tökéletes ajándék

Angela Perritt

Isten adja a legjobb ajándékokat! Tudom, hogy bután hangzik, és szinte alapvetés ez a mondanivaló, de igaz. Ő a legnagyobb ajándékozó. Miért mondom ezt? Mert nemcsak én voltam az Ő jó ajándékainak részese, hanem Jakab 1:17 is megerősíti ezt az igazságot:

Minden jó dolog és tökéletes ajándék felülről jön, attól, aki az égitestek Teremtője. Ő mindig ugyanaz, és nem változik — nem úgy, mint az égitestek fénye. Jakab 1:17

Látom a férjemnél ezt a vágyat, hogy jó ajándékozó legyen. Gyakran én vagyok az, aki ragaszkodik a költségvetéshez, amikor karácsonyi ajándékokról, születésnapi ajándékokról vagy általában ajándékokról van szó. A férjem viszont szereti kifejezni a lányaink iránti szeretetét azzal, amit ad nekik. Én gyakorlatiasabb vagyok, ő pedig nagylelkűbb. És tudod mit? SZERETEM ezt benne, mert szemlélteti Istent, amint örömét leli abban, hogy jó ajándékokat ad a lányainknak. A férjem legnagyobb ajándéka, amit lányainknak adhat, csupán árnyéka azoknak az ajándékoknak, amelyeket Isten ad nekik. Még a férjem vágya is, hogy nagylelkű és adakozó legyen, Isten ajándéka a számukra.

A Jakab 1:17-ben azt olvassuk, hogy minden jó ajándék Istentől származik. Bármi, ami jó ebben a világban, az életemben, és a te életedben, az Isten ajándéka számunkra. Miközben megállunk ebben a karácsonyi időszakban, hogy elmélkedjünk a Legnagyobb Ajándékon, amit Isten adott nekünk Jézusban, szánjunk időt arra is, hogy hálásak legyünk életünk sok egyéb jó ajándékáért.

Olyan ajándékokért, mint a szeretteinkkel töltött napok, hónapok és évek. Az idő egy drága ajándék Urunktól. Ezt mindannyian megtanultuk az elmúlt évben, amikor elkülönítve éltünk a családunktól és a barátainktól, és éreztük a magányt a távollétükben. A szeretett családtagokkal vagy barátokkal töltött éveket többé nem fogjuk természetesnek tekinteni, hanem inkább ajándékként megbecsülni. (Az eredeti blog 2021-ben íródott, a szerk.) A nevetés, az öröm és az emlékek, amelyekre éveken át fogunk emlékezni, Isten legértékesebb ajándékai közül valók.

Isten teremtésének szépsége egy másik értékes ajándék. A fenséges hegyek, a kizárólag a természetben fellelhető szépségek és minden naplemente Isten jóságára emlékeztet. Nem számít, milyen volt a napod, Isten mindig megajándékoz egy naplementével a végén. Csak annyit kell tenned, hogy időt szánsz arra, hogy megállj és megnézd. Merülj el a pillanatban, engedd, hogy a szépség átöleljen, és találj vigaszt az irántad érzett örökkévaló szeretetében.

Igen, Isten a legnagyszerűbb ajándékozó, és Ő a legtökéletesebb ajándékokat adja. Szánj időt arra, hogy végiggondold mindazokat a jó ajándékokat, amelyeket Isten személyesen adott neked, és köszönd meg őket ma. És ne felejtsd el hozzátenni Jézust, a mi Legnagyobb Ajándékunkat!

Szeresd nagyon Istent,

Forrás: https://lovegodgreatly.com/every-perfect-gift/
Fordította: Szaniszló Tünde
Kép: Vasadi Dubován Judith

AngAngela Perrittela PerrittLoveGodGreatly.com nonprofit online bibliatanulmányozó szolgálat alapítója és igazgatója. A szolgálat a világ több, mint kétszáz országában élő nőkhöz juttatja el Isten Igéjét a lefordított Bibliatanulmányok révén. Dallasban él a férjével és három lányukkal. Angela szenvedélyesen szereti Isten Igéjét, és hiszi, hogy egy nő, aki Isten Igéjével él, képes megváltoztatni a családját, a közösségét és végső soron a népét is. Legnagyobb öröme az, ha bátoríthatja gyermekeit és másokat, hogy minden nap megújult élettel szeressék Istent. Kapcsolatba léphetsz Angelával az Instagramon.

 

kapcsolódó bibliatanulmányozás

Értesülni szeretnék a legújabb bejegyzésekről

legfrissebb