Egy kiválasztott választása

Lily Dunbar

Olyan csendben ültem a szobában, amennyire csak tudtam. Nem mertem megszólalni, mert féltem, hogy kifakad a nyelvem. Egy olyan személlyel ültem ebben a szobában, akinek a segítségemre volt szüksége és azt szerettem volna, ha a szolgálatomat helyes indítékkal végezném. De a nagylelkűségem nem volt kedvesen fogadva. Ehelyett, ez az összetört személy kemény szavakat intézett hozzám, amik vádoltak és a lelkemig hatoltak.

Úgyhogy inkább csendben maradtam és imádkoztam.

A következő nap felelevenítettem a történteket egy barátnőmnek, ő pedig azt mondta, hogy elhagyta volna a szobát, békén hagyván ezt a zavart lelket. A saját fáradt szívem is ezt akarta volna tenni, de én nem. Nem tudtam elmenni.

Sok ideje már, hogy eldöntöttem: nem a jelleme vagy a cselekedetei miatt fogom szeretni ezt a személyt. De ahogy Jézus engem is szeretett és az életét tette le értem, bár én bűnös voltam, nekem továbbra is szeretni kell. A szeretetem egy feltételek nélküli döntés kell legyen, ami nem függ attól, hogy velem miképpen bánnak.

Az különít minket el a világtól, ha úgy szeretünk másokat, ahogyan Jézus szeret minket. A világ arra bátorít, hogy zárd el magad azoktól, akiket nem könnyű szeretni. De hogyha te és én nem vállaljuk, hogy Isten szeretetét kimutassuk egy elveszett lélek iránt, akkor azok, akiket a bűn és halál köteléke fogva tart, hogyan fogják megismerni Jézus kegyelmét és jóságát?

Nem várhatom el, hogy egy összetört lélek szeretni tudjon, mivel a bűn megmérgezte őt. Viszont a Megváltóhoz vihetem őt, akinek a szeretete szabaddá tudja őt tenni.

Úgyhogy ahelyett, hogy elítéltem volna ezt a szeretett személyt, csendben maradtam és Jézust hívtam segítségül. Tudtam, hogy magamban nem vagyok képes arra, hogy ezt az összetört személyt ezután is szeretni tudjam. De Jézus soha nem mondta, hogy az Ő segítsége nélkül kell szeretnem másokat. Kérhetem Őt, hogy távolítsa el belőlem a düh, neheztelés és keserűség testiességét és helyettesítse ezeket kegyelemmel, jósággal, kedvességgel, alázattal és türelemmel. Eltűnődhetem azon, hogy Neki is nagyon sok ellenszegüléssel kellett szembenéznie azok részéről, akiket meg akart menteni, míg a kereszt felé haladt.

A vádlóiért halt meg és soha nem adta fel őket, mivel tudta, hogy mi forog kockán. Élet és halál közti küzdelemben volt.

Ahogy én is. Nem egy dühös, nehéz természetű személlyel harcolok. Egy elveszett lélekért harcolok, akinek szüksége van bűneiből való szabadulásra.

Úgyhogy ahelyett, hogy görcsösen ragaszkodnék önigazult felháborodásomhoz, hogy milyen keményen bántak velem, három tudatos döntést fogok hozni, megbocsátván és együtt dolgozván Istennel az ő megváltásuk érdekében:

  1. Átengedem Istennek azt, aki ellenem vétkezett és megvallom, hogy mindannyian bűnösök vagyunk és megbocsátásra szorulunk. Felismerem, hogy a kereszt lábánál mindannyian egy szinten állunk.
  2. Emlékeztetem magam arra, hogy Isten milyen sokat bocsátott meg nekem és nem tartom számon, mikor mások megbántanak engem. Nem fogok keresűséggel visszatekinteni a múltba.
  3. Nem adok helyet az ellenségnek azáltal, hogy felhánytorgatom, milyen borzasztóan viselkedett valaki és másoknak is elmondom róla a véleményemet. Inkább imádkozom és arra kérem Istent, hogy áldja meg őket az Ő békességével és megváltásával.

Senki nem mondta, hogy kiválasztott életet élni egyszerű. A döntés, hogy szeretünk és megbocsátunk, egyáltalán nem függ az emberek bánásmódjától. Ingyen kaptuk Isten kegyelmét. Jézus kifizette a tartozásunkat, és abban a kiváltságban részesülünk, hogy az Ő bocsánatát másokra is kiterjeszthetjük.

Nem tudjuk befolyásolni, hogy az emberek hogyan reagálnak Isten nagylelkűségére, de továbbra is megjelenhetünk és imádkozhatunk a megváltásukért.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/a-set-apart-response/
Fordította: Gál Ruth
Kép: Vasadi Dubován Judit

 Lyli Dunbar szeret a férjével karaokezni a kocsiban, elmélyedni a Bibliatanulmányozásban a lányokkal, és egyszerre 12 könyvet olvasni.  Író, előadó, és mentor, akinek legégetőbb vágya, hogy megismerje Jézust, és megismertesse Őt másokkal.  Keresd meg őt a lylidunbar.com oldalon, ahol elegendő üzemanyagot találsz majd az erdőtűz intenzitású hithez.  Lylit továbbá megtalálod Facebookon, Instagramon, és Pinteresten is.

 

kapcsolódó bibliatanulmányozás

Értesülni szeretnék a legújabb bejegyzésekről

legfrissebb