Cselekedj!

Mary Leslie Racine 

Amikor elolvasom az Ézsaiás 1:17-et, az első reakcióm az, hogy „Igen! Én is ezt akarom tenni!” Aztán gyakran belefogok az aznapi teendőkbe, és a napok hetekké, a hetek pedig hónapokká válnak, és semmit sem teszek azért, hogy megéljem azt, amire ez a vers hív.

Elolvastam ezt a verset, és azt gondoltam magamban, hogy az egész nagyon jól hangzik (és valóban így van), de a vers arra hív, hogy cselekedjek. Figyeld meg, milyen szavakat használ: tanulj, keress, védj, karold fel és emelj szót! Ezek a szavak nem passzív szavak. Mindegyikük cselekvést igényel. Mind arra kérnek, hogy tegyek valamit.

Látjuk Nehémiás cselekedeteit. Nem azt látjuk, hogy tétlenül ül, amikor látja a népe ellen elkövetett igazságtalanságot, hanem tesz valamit.

Alaposan átgondolta, mit kell tennie.

Megállt, és elgondolkodott azon, hogy mi lenne a helyes lépés. Ezután vádat emelt a nemesek és a tisztviselők ellen; cselekedett.

Miután cselekedett, változást látott.

Gyakran azon kapom magam, amikor igazságtalanságot látok a világban, szomorú vagyok miatta, és talán egy ideig még gondolkodom is rajta, és gyakran töltök időt az érintettekért való imádkozással. De aztán nem teszek semmit, hogy fellépjek az igazságtalanság ellen.

Előfordul, hogy eszembe jut valami, ami felszámolja az igazságtalanságot, aztán elönt az egész, hogy nem igazán tehetek semmit, hogy nagy változást idézzek elő, végül nem teszek semmit.

A közelmúltban történt egy igazságtalanság, és láttam, ahogy visszaesek ebbe a sémába: szomorú vagyok, gondolkodom ezen, imádkozom, elborít, hogy igazából semmit sem tehetek, és megyek tovább.

Felismertem a mintát, és úgy döntöttem, ezúttal cselekszem. Felhívtam valakit, akinek megvan a hatalma, hogy tegyen valamit, ami valódi változást idéz elő. Nem volt nagy gesztus, de mégis volt valami. Nem passzívan üldögéltem, amikor ezek a versek cselekvésre hívtak.

Az igazságszolgáltatás csak egy része ennek a versnek.

Fel kell tennem magamnak a kérdést: „Megtanulok-e jót cselekedni? Mit jelent ez? Hogyan kell ennek érvényesülnie az életemben?” És ugyanezeket a kérdéseket kell feltennem magamnak az elnyomottak védelmének felvállalásában, az árvák ügyében, és az özvegyek ügyében.

Kérnem kell Istent, hogy mutassa meg, mit jelentenek ezek, és hogyan akarja Ő, hogy személyesen is tevékenyen éljem meg ezeket a dolgokat.

Bőven nyílik alkalom arra, hogy megéljük e vers minden egyes részét.

Na és te? Mit tehetsz ezen a héten, hogy aktívan megélhesd az Ézsaiás 1:17-et?

Milyen módja lehet annak, hogy Nehémiáshoz hasonlóan gondosan megfontold, mit kell tenned, és aztán cselekedj?

Imádkozom, hogy tegyük fel magunknak ezeket a kérdéseket, és kérjük Istent, hogy mutassa meg, mit kell tennünk, hogy hűségesek legyünk, és gyakorlati, mindennapi módon éljük meg ezt.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/take-action/
Fordította: Szaniszló Tünde
Kép: Vasadi Dubován Judit

Mary Leslie Racine

Mary Leslie Racine szereti a jó könyveket, a szundikálást, a sétákat, és ami a legfontosabb, Istent és az Ő Igéjét. Három gyermek édesanyja, és 13 éve él házasságban férjével, Heath-tel. Elkötelezetten és szenvedélyesen bátorítja a nőket, hogy éljenek Isten Szavában, és hogy életüket az Ő igazságára építsék. Szeret a barátaival időt tölteni, és nagyon élvezi, ha a tónál tölthet el egy napot.

kapcsolódó bibliatanulmányozás

Értesülni szeretnék a legújabb bejegyzésekről

legfrissebb