Bízz az Úrban

Krista Taylor

Bízzál az Úrban
…teljes szívedből, minden utadban…

A tavalyi év folyamán a családunk mintegy tűzön ment keresztül. Az ukrajnai háborús övezet mellett lakunk és a férjem aktívan részt vett a humanitárius segítségnyújtási akciókban. Sok olyan kérdést hoz magával ez a helyzet, mint: „Meglátogathatom a rivnei raktárt? Találkozhatok egy lelkipásztorral Lvivben?” Ezek a városok Ukrajna nyugati részén találhatóak, közel a lengyel határhoz, messze a háborús fronttól.

Mégis, az igazság az, hogy egész Ukrajna támadás alatt áll. A hitem próbára lett téve. A saját értelmemre támaszkodok, tudván, hogy mit jelent biztonságban tudni a férjemet? A félelmem elcsüggesztené, lebeszélné vagy megtiltaná neki, hogy humanitárius segítséget nyújtson a rászorulóknak? Vagy bíznék abban, hogy Isten számon tartja a napjainkat és Ő az egyedüli, aki meg tudja őt őrizni biztonságban?

Nem sokkal azután, hogy a férjem egy kis szünetet tartott a humanitárius segélyszállításban, agyvérzést kapott. Teljes meglepetésként érte ez a családunkat, mivel viszonylag fiatal és egészséges.

Újra próbára lett téve a hitem. Élhetek-e azzal a félelemmel, hogy egy újabb sztrók a halálához vezethetne, én pedig egyedülálló édesanya maradnék 5 gyerekkel? Minden nap amiatt aggódom, mit tartogat a jövő? Végtére is, bízok-e teljes szívemből Istenben?

Természetes, hogy meg akarjuk védeni a szeretteinket. És úgy gondolom, hogy Isten azt a feladatot adta nekünk, hogy bölcsen éljük az életünket. Ne keressük a bajt. Mégis, vannak olyan időszakok az életben, mikor az emberi bölcsesség nem elegendő, mikor több forog kockán és egyedül Isten bölcsessége elégséges. Ez volt a helyzet a mi életünkben is, úgy az ukrajnai háború, mint a férjem sztrókja esetében is.

Végül úgy döntöttünk, hogy elmehet Nyugat-Ukrajnába, amíg nincs fenyegető támadás vagy veszély, az utazás rövid, legfeljebb 3 órára a lengyel határtól. A szívem legmélyén be kellett vallanom, hogy Isten az egyedüli, aki életet adott nekünk és számon tartja a napjainkat. Rábízhatom a férjem életét is és nem kell minden nap azzal a félelemmel élnem, hogy meg fog halni.

Igen, a férjem belehalhat egy rakétacsapásba vagy egy újabb agyvérzésbe. Az igazság az, hogy egy kocsi is elütheti vagy történhet bármilyen előre nem látott esemény. Isten szuverén és méltó a bizalmamra. Mivel az évek során egyre mélyebben megismertem Őt, tudom, hogy bízhatok Benne. A jellemében, az ígéreteiben, a jövőmre vonatkozó terveiben, MINDEN területen megbízható.

Azokban a napokban, mikor a kórházat jártam, folyamatosan Michael W. Smith Sovereign Over Us című ének szövegét hallgattam.

Bármilyen próbával nézel szembe, lehet az egy munkatársaddal, barátoddal vagy szeretteddel való konfliktus kezelése, vagy ha egy szerettedet gondozásba kell adnod – Ő veled van. Imádkozz. Kérj bölcsességet Istentől a döntéseidhez és határozd el, hogy teljes szívedből Benne fogsz bízni, nem a saját elmédben. Isten Dániellel és a barátaival ott volt a kemencében, Ő veled is ott lesz bármilyen tűzön mész keresztül.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/trust-in-the-lord/
Fordította: Gál Ruth
Kép: Vasadi Dubován Judith

Krista Taylor

Krista Taylor igazi kalandor. Szenvedélyesen szereti megismerni azokat az országokat, ahol hirdetik Krisztus jó hírét. Eredetileg kanadai, az USA-ban tanult és a Dallasi Teológiai Szemináriumon szerzett diplomát. Jelenleg Lengyelországban él a férjével és öt gyermekükkel, ahol bekapcsolódott a tanítványság mozgalomba, Isten Igéjét tanítja és gyülekezet plántálásban is részt vesz. Krista a lengyel SZNI vezetője. Öt gyermekét lelkesen tanítja otthon, kreatív anyakent pedig igyekszik minél jobban bemutatni nekik Istent, és a lengyel hegyekben barangolva. A kalandozásaikat szereti fotókon megörökíteni.

kapcsolódó bibliatanulmányozás

Értesülni szeretnék a legújabb bejegyzésekről

legfrissebb