A bűnbánat öröme

Ebos Aifuobhokhan

Ha viszont beismerjük bűneinket, akkor megtapasztaljuk, hogy Isten hűséges és igazságos: megbocsátja bűneinket, és teljesen megtisztít minden gonoszságtól. – 1János 1:9

A nép beismerte bűneit Isten előtt. Felismerték, hogy elsősorban azért kerültek fogságba őseik, mert ismételten nem engedelmeskedtek Isten parancsolatainak. Isten megmutatta az engedelmesség és az engedetlenség következményeit, és többször is az utóbbit választották. A fogság volt az ár, amit Isten iránti engedetlenségükért fizettek. De örök irgalmasságában azt mondta őseiknek, hogy ha felismerik tévedéseiket, és visszatérnek Igéjéhez, akkor visszaviszi őket a földre, amit ígért nekik.

Isten betartja szavát.

Ezt magunkról nem állíthatjuk. Isten Izráel fiainak adta a parancsolatokat, és elmondta nekik, hogy mindig olvassák ezeket, hogy mindig szemük előtt tartsák őket, hogy gondosan teljesítsék mindazt, amit megparancsolt nekik. Amíg folyamatosan olvasták Isten parancsolatait és azok szerint éltek, mentesek voltak az engedetlenség következményeitől.

Ahogy olvastak a Törvénykönyvből, megnyílt a szemük, látták, hol tévedtek, és megbánták bűnüket.

Isten irgalmas Isten.

Amikor megtérve Hozzá megyünk, Ő megtartja Szavát. Megbocsátja bűneinket. Nem csak megbocsát; tovább megy, hogy megtisztítson minket az igazságtalanság törmelékétől. Tiszta lappá válunk, amikor megtérve Istenhez fordulunk.

De el kell érnünk azt a pontot, hogy felismerjük és elismerjük saját hibáinkat. És azt is, hogy irgalmasságért forduljunk Hozzá. Néhányan elismerik a bűneiket, de soha nem tesznek semmit, hogy elforduljanak tőlük. Néhányan túlságosan büszkék ahhoz, hogy elismerjék, hogy bűnösök, és továbbra is a bűneikben élnek. Másokat megnyomorít bűneik nagysága és Sátán elhiteti velük, hogy soha nem nyerhetnek megbocsátást.

Bárhogy is van, a mai igeversek bölcsességet adnak. Amikor a Szentlélek emlékeztet bennünket a hibáinkra, vagy amikor Isten Igéjét olvassuk és meggyőződünk arról, hogy eltévesztettük a célt, el kell ismernünk a hibáinkat, bűnbánattal kell odamennünk Istenhez, megvallani a bűneinket, és kérnünk kell az Ő bocsánatát és irgalmát. Amikor ezt tesszük, biztosak lehetünk benne, hogy megbocsát, és helyreállítja kapcsolatunkat Vele. Halleluja!!!

Milyen hatalmas és jó Istent szolgálunk!

Még egy dolgot szeretnék megmutatni. Isten azt mondta az izraelitáknak, hogy tartsák be a parancsolatait. A parancsolatok emlékeztettek arra, hogy mit várt el tőlük Isten mint néptől és nemzettől. Azt mondta nekik, hogy olvassák és elmélkedjenek Igéjéről éjjel és nappal, hogy mindig beszéljenek róla, és hogy beszéljenek róla gyermekeiknek, hogy gondosan tegyék meg mindazt, amit mond. Ha továbbra is szorgalmasan tanulmányozzuk Isten Igéjét, és úgy döntünk, hogy minden nap aszerint élünk, mint ahogy most is tesszük, a bűn nagyon távol lesz tőlünk. Minél többet olvassuk Isten Szavát, annál jobban értjük, mit mond.

Bárcsak mindig visszatérnénk Hozzád, Atyám. Ámen.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/the-joy-of-repentance/
Fordította: Szaniszló Tünde
Kép: Vasadi Dubován Judith

 

Ebos Aifuobhokhan

Ebosereme Aifuobhokhan Nigériában él. Szenvedélyesen olvassa és szereti Isten szavát. Ő vezeti a Hausa fordítócsapatot a Szeresd Nagyon Istent családban és minden anyagot lefordítanak Hausa nyelvre, amit világszerte több, mint 40 millió ember beszél. Emellett a Szeresd Nagyon Istent Bátorító és Imaharcos csoportjaiban is szolgál. Ha megkérdezzük, mi az életcélja, mindig azt mondja: „Jézusra mutatni fel.” Férjével és kisfiával Delta tagállamban él, ahol Ebos radiológusként dolgozik.

 

 

kapcsolódó bibliatanulmányozás

Értesülni szeretnék a legújabb bejegyzésekről

legfrissebb